Klantenkaart inloggen

Loginnaam:
Wachtwoord:
 

 

Nieuw recept

pasta met gerookte zalm en pijnboompitjes

Linee recepten Lees meer »


Rundvleescurry met Aubergine

Lekker caloriearm gerecht, snel te bereiden voor 4 personen.


Ingredienten

2 sjalotten

stukje gemberwortel

200 gram runderlap

2eetlepels olie

± 1 eetlepel rode currypasta (pot)

1 eetlepel vissaus

1 grote aubergine

4 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein
  2. Schil het stukje gember, snijd het in plakjes en snijd de plajes in reepjes.
  3. Snijd het vlees in blokjes
  4. Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
  5. Fruit de sjalotten en de gember kort mee.
  6. Voeg 1½ dl kokend water, de currypasta en de vissaus bij het vlees. Stoof het vlees met een deksel op de pan 1½ uur.
  7. Was de aubergine en snijd hem ik blokjes.
  8. Verwarm de andere eetlepel olie in een kookepan en bak hierin de aubergine bruin.
  9. Schep de aubergine door het vlees en laat het gerecht nog 20 minuten stoven.
  10. Was de koriander en knip de blaadjes klein. Strooi de koriander over het gerecht.

 

Suggesties

Lekker met rijst of (naan) brood

 

Voedingswaarde incl. 3 grote lepels rijst:

550 kcal/2310 kJ, 28 g eiwit, 23 g vet, 7 g verz. vet

58 g koolhydraten, 6 g vezel, 175 g groente