Klantenkaart inloggen

Loginnaam:
Wachtwoord:
 

 

Nieuw recept

pasta met gerookte zalm en pijnboompitjes

Linee recepten Lees meer »


Overheerlijke gevulde paprika's

Overheerlijke Gevulde Paprika's

 

 


Ingredienten

Benodigdheden

4 rode paprika's

60 ml olijfolie

1 ui gesnipperd

2 tenen knoflook fijngehakt

400 gram rundergehakt

125 ml witte wijn

400 gram tomatenblokjes uit blik

110 gram gekookte rijst

1 ei losgeklopt

2 el fijngehakte peterselie

Bereiding

SNIJD de bovenkant van de paprika's, en bewaar deze verwijder met een scherp mesje voorzichtig de zaadlijsten uit de paprika's. Verwarm de oven op 180 graden.

 

VERHIT twee eetlepels olie in een koekepan en fruit de ui en de knoflook op een matig vuur, voeg het gehakt toe en bak het mooi bruin. Roer de wijn erdoor, draai het vuur laag en laat alles ca. 10 minuten zachtjes koken tot de wijn is opgenomen.

 

Voeg de tomaten toe en kook ze tien minuten mee. Voeg dan de rijst toe. Neem de pan van het vuur en roer de peterselie en het ei erdoor, voeg naar smaak zout toe.

 

Vul de paprika's met het gehaktmengsel, zet de deksels eropen zet ze rechtop in een ovenschaal. Besprenkel ze met de resterende olie, en zet ze 60 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en laat ze ca. 5 minuten afgedekt staan.

Suggesties